K-PAX - A belső bolygóK-PAX - A belső bolygó 
(K-PAX)  

Kattintson a képre!
színes, német-amerikai sci-fi, 120 perc, 2001
16 éven aluliak számára nem ajánlott 
DTS

rendező: Iain Softley
író: Gene Brewer
forgatókönyvíró: Charles Leavitt
operatőr: John Mathieson
jelmeztervező: Louise Mingenbach
zene: Ed Shearmur
producer: Lawrence Gordon, Lloyd Levin, Robert F. Colesberry
vágó: Craig McKay
szereplő(k): 
Kevin Spacey (Prot)
Jeff Bridges (Dr. Mark Powell)
Alfre Woodard (Claudia Villars)
Mary McCormack (Rachel Powell)
David Patrick Kelly (Howie)
Saul Williams (Ernie)

A K-PAX című filmben a kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey egy ártalmatlan fickót alakít, aki valahogy rendőrkézre kerül egy utcai rablótámadás utáni zűrzavarban. A többszörösen Oscar-jelölt Jeff Bridges egy kis közkórház igencsak megedződött pszichiáterének szerepét játssza. Kettejük útja akkor keresztezi egymást, amikor a rendőrség Prot (Spacey) ügyében Dr. Mark Powell-hez (Bridges) fordul, miután Prot rendkívül udvariasan arról tájékoztatja őket, hogy a fényt túl erősnek találja ezen a bolygón - ragyogóbbnak és erősebbnek, mint otthon, a távoli K-PAX bolygón.

Powell a pályafutása során már számtalan képzelődő beteget kezelt és úgy gondolja, hogy csak idő kérdése, mikor hullik le Prot álarca, hogy mikor tudja szóra bírni őt az igazságról. Prot azt állítja, hogy tényfeltáró küldetést tölt be: sok mindent talált itt, ami tetszik neki, de még mielőtt a nyár véget ér, haza fog térni bolygójára. És ahogy telnek a napok, s közeledik elutazásának kitűzött ideje, betegtársai a kórházban valamennyien vele akarnak menni, hisz az ezer fényévnyire lévő bolygó életét oly hívogatóan festi le előttük.

Dr. Powellt sötét félelmek gyötrik Prottal kapcsolatban és eltökéli, hogy minden elképzelhető eszközt igénybe vesz, hogy felfedje az igazságot erről az emberről, még mielőtt túl késő lenne. De ahogy ezek az eszközök sorra csődöt mondanak, Powell kételkedni kezd még olyan dolgokban is, amelyeket egész életében biztosnak hitt. Különösen, hogy Prot tudásával megdöbbent több szkeptikus csillagászt is!

Powell fel kell, hogy tegye önmagának a kérdést: vajon lehetséges-e, hogy Prot valamilyen módon valóságos? És ahogy fáradhatatlanul próbálkozik, hogy áthatoljon Prot védőpáncélján, ráébred, hogy valójában ő maga vált áthatolhatatlanná.
LETÖLTÉS:


JELSZÓ:
 elitewarez.hu vagy csudafilmek.blogspot.com


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése