Papás-mamás




Papás-mamás 
(Maybe Baby)  


színes, magyarul beszélő, angol romantikus vígjáték, 104 perc, 2000 

rendező: Ben Elton
író: Ben Elton
forgatókönyvíró: Ben Elton
zeneszerző: Colin Towns
operatőr: Roger Lanser
jelmeztervező: Anna B. Sheppard
producer: Phil McIntyre
executive producer: Ernst Goldschmidt, David M. Thompson
látványtervező: Jim Clay
vágó: Peter Hollywood

szereplő(k): 
Hugh Laurie (Sam Bell)
Joely Richardson (Lucy Bell)
Adrian Lester (George)
Anna Lindgren (maszkmester)
James Purefoy (Carl Phipps)
Tom Hollander (Ewan Proclaimer)
Joanna Lumley (Sheila)
Rowan Atkinson (Mr. James)
Dawn French (Charlene)
Emma Thompson (Druscilla)

A legtöbb szerelem ugyanúgy végződik: gyerekkel. Sam és Lucy sem akar különbözni az átlagtól. Amikor eljön az idő, ők is megtesznek mindent - sőt, beleadnak apait-anyait -, hogy Lucy végre teherbe essen; ám valamiért nem fogan meg az utód. Ők nem adják fel, egyre vadabbul, egyre szenvedélyesebben próbálkoznak, egyre furcsább trükköket eszelnek ki. És amikor végre - egy egészen furcsa nőgyógyász segítségével - eljön az áldás: hirtelen minden olyan lesz, mintha megátkozták volna őket.

Sam nemcsak apa szeretne lenni, hanem író is. Tévészerkesztő, s szeretne végre írni egy igazán jó forgatókönyvet, de újra és újra leblokkol. Hippi barátnője bíztatja: "nézzen magába" - és Sam rájön a megoldásra: egy olyan párról fog vígjátékot írni, akik gyereket akarnak. Lucyt felháborítja az ötlet, és megtiltja, hogy megírja a sajátjukra kísértetiesen hasonlító történetet. Sam azonban már döntött: legjobb barátja, George segítségével megírja a forgatókönyvet és bekerül a filmkészítők fanatikus világába, amelynek emblematikus alakja Ewan Proclaimer, aki mindig pontosan tudja, mi a "trendy".

Eközben a hormonjai által egyre inkább befolyásolt Lucy magára vonja a jóképű Carl Phipps figyelmét, aki annak a színházi ügynökségnek egyik legnagyobb sztárja, ahol a lány dolgozik. Úgy tűnik, Phipps bárkiről le tudná bűvölni a ruhát, még Lucy főnökéről, Sheiláról is, aki egyébként csak a női idomokra érzékeny. Sam és Lucy szerelmének, amely a legfontosabb dolog az életükben, most igazán kemény próbát kell kiállnia.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése